Otok ljubezni Ižakovci

Nepozabna doživetja Nepozabna doživetja Nepozabna doživetja Nepozabna doživetja Nepozabna doživetja Nepozabna doživetja

Otok ljubezni

Ohranjanje kulturne zgodovine in dediščine. Spoznavanje starih običajev. Tu smo se srečali z mednarodno kulturo, büjraši, mlinarji, predicami, tkalkami, lončarji, pletarji, brodarji, kmeticami, ljudskimi godci in pevci ter bogatim narodnim izročilom.

Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali OTOK LJUBEZNI. Otok, ki je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici.

V okviru Turističnega društva se tu na OTOKU LJUBEZNI dogajajo različne aktivnosti, ki so zanimive tako za izletnike, turiste in naključne obiskovalce.

Ena od najpomembnejših so tradicionalni »BÜJRAŠKI DNEVI«, ki se organizirajo že od leta 1991 dalje in se odvijajo drugi teden v mesecu avgustu. Izvajajo se v duhu turistično, kulturne, etnološke in zabavne prireditve. Posvečeni so predvsem spominu na življenje in delo ljudi, ki so skozi desetletja živeli s to večkrat nemirno reko. Obujajo se spomini na starodavna ročna opravila povezana z življenjem obmurskega človeka.

Na OTOKU LJUBEZNI življenje nikoli ne zamre. Tako skozi vse leto obiskovalci lahko posežejo po vožnji z brodom, ki je eden redkih, še obstoječih, povezav med levim in desnim bregom Mure.

Posebno doživetje za obiskovalce je »PAJANI KRUJ«, ki je posebnost tega kraja in si ga lahko pripravi vsak sam na odprtem ognju.

Prav tako je posebna poslastica »RIBA NA BATU«, ki se na poseben način peče na žerjavici.

Najnovejša pridobitev OTOKA LJUBEZNI je vsekakor pravi »PLAVAJOČI MLIN NA MURI«, ki je edini tovrstni objekt v Sloveniji in eden redkih v tem delu Evrope.

Otok ljubezni vam prav tako postreže še z eno specialiteto, LJUBEZENSKIM NAPOJEM, ki pomaga starim in mladim pri uresničitvi njihovih najbolj skritih želja.

Vsekakor se o učinkih in lepotah OTOKA LJUBEZNI mora prepričati vsak sam.

© 2018 Otok ljubezni Ižakovci | Produkcija Interplanet Obiščite tudi:   Slovenske narodne pesmi