XIV. POHOD OB DNEVU ZEMLJE

ZTKŠ Beltinci in Zavod za gozdove Slovenije, OE Murska Sobota organizirata XIV. POHOD OB DNEVU ZEMLJE, ki bo v nedeljo 25. aprila 2021 na Otoku Ljubezni v Ižakovcih. Trasa pohoda je Otok ljubezni, Ižakovci – Dokležovje (privez) – Otok ljubezni, Ižakovci. Dolžina trase je 10 km. Tema letošnjega dneva zemlje je: »Obnovimo našo zemljo!« Prikladna […]

ZTKŠ Beltinci in Zavod za gozdove Slovenije, OE Murska Sobota organizirata

XIV. POHOD OB DNEVU ZEMLJE,

ki bo v nedeljo 25. aprila 2021 na Otoku Ljubezni v Ižakovcih. Trasa pohoda je Otok ljubezni, Ižakovci – Dokležovje (privez) – Otok ljubezni, Ižakovci. Dolžina trase je 10 km.

Tema letošnjega dneva zemlje je: »Obnovimo našo zemljo!« Prikladna tema, ki je primerna tako za tiste, ki s prostorom gospodarimo (kmetijstvo, gozdarstvo, lokalne skupnosti, infrastruktura …), kot za tiste, ki prostor zgolj uporabljamo (rekreativci, pohodniki …). Oboji postajamo na spremembe v našem okolju bolj dovzetni in vsi si želimo kakovostnejšega življenja. Pogoj za to pa je ohranjeno okolje, zdrava zemlja.

Pridružite se nam na pohodu ob Muri in spoznajmo, kakšna je ohranjenost našega domačega okolja. Morda pa vse le ni tako slabo. Pohod je načrtovan kot sprehod posameznikov ali manjših skupin (do največ 10 ljudi) na priporočeni razdalji. Pri udeležbi upoštevajte vse preventivne ukrepe za  preprečevanje širjenja koronavirusa.

Vljudno vabljeni!

Zavod za gozdove Slovenije
Območna enota Murska Sobota

in

Zavod za turizem, kulturo
in šport Beltinci

Aktualno

Turistično društvo Bűjraš Ižakovci

 

Turistično društvo Büjraš Ižakovci

Ižakovci 76,
9231 Beltinci

Telefon: 041 431 094

E-mail: td.bujras@izakovci.si

Internet: www.bujras.izakovci.si

Facebook: Turistično-društvo-Büjraš-Ižakovci

 

Identifikacijski podatki

 

Matična št.: 1150995000

Davčna št.: 34151192

IBAN: SI56 0234 6001 7906 483 ( NLB d.d. )

Poletje v Ižakovcih

Poletje v Ižakovcih

Pomlad se poslavlja in vroči dnevi nam prinašajo veselje in sproščenost. Idilični trenutek naše vasi ob sončnem zahodu je v objektiv ujel Simon Škafar ( Creative video - produkcijske dejavnosti ).

read more
Novi spletni strani na pot

Novi spletni strani na pot

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec naše nove spletne strani!

Po dolgoletnih željah smo končno dočakali spletno stran Krajevne skupnosti Ižakovci s predstavitvijo vasi, krajank in krajanov, društev, ki na področju vasi delujejo ter naše prepoznavne turistične točke Otoka ljubezni.

read more
Otok ljubezni poln obiskovalcev

Otok ljubezni poln obiskovalcev

Otok ljubezni je v teh prazničnih prvomajskih dnevih vsak dan poln obiskovalcev in turistov. Destinacija predstavlja pravo odkritje za popotnike, ki v teh dneh obiskujejo naše kraje z avtodomi. Otok ljubezni oziroma parkirišče daje možnost parkiranje tako čez dan kot...

read more
Setev lanu

Setev lanu

Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci in članice Skupine LAN, ki delujejo pod okriljem Turističnega društva Bűjraš Ižakovci, so v četrtek dne 15.04.2021 na Otoku ljubezni v gredici, ki jo je pripravil ZTKŠ Beltinci, zasejale lan. Rast le - tega do njegove setve...

read more
Program za otroke

Program za otroke

Na svoj račun pa bodo prišli tudi otroci. V soboto zjutraj ob 10. uri bo Vrtec Beltinci za vse otroke pripravil delavnice. 

read more
Tudi letos bo zanimivo

Tudi letos bo zanimivo

Kot vsako leto bo tudi letos na Büjraških dnevih kulturni program, kateremu bo sledila sveta maša za vse pokojne in žive büjraše.

read more
Zgodovina TD Bűjraš Ižakovci

Zgodovina TD Bűjraš Ižakovci

Prireditev Bűjraški dnevi, katere začetek, je leta 1991, je skozi svoj razvoj in obdobja zahtevala prilagajanje krajank in krajanov, ki so skrbeli za njen nemoten potek skozi leta. Tako so začele v sredini 90. let prevladovati težnje po združevanju krajank in krajanov, ki so vsako leto drugi avgustovski teden neutrudno pripravljali prireditev.

read more
Velikost pisave
Kontrast