Otok ljubezni

Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki smo ga domačini poimenovali OTOK LJUBEZNI.

Na Otoku ljubezni življenje nikoli ne zamre.

Pričakujejo vas plavajoči mlin na reki Muri, razstava büjraštva ter mirna in neokrnjena narava.

Skozi vse leto se lahko na prleško stran popeljete z brodom, ki je ena redkih, še obstoječih tovrstnih povezav med levim in desnim bregom Mure.

Posebno doživetje za obiskovalce je tudi »PAJANI KRUJ«, ki je posebnost tega kraja in si ga lahko sami pripravite na odprtem ognju.

Želite obiskati Otok ljubezni in njegovo neokrnjeno naravo ?

Mlin na Otoku ljubezni v Ižakovcih

Mlin na Muri

Zaradi smotrne izrabe naravne energije ostaja mlin svojevrsten izum in kulturna pridobitev epohalnega pomena, ne glede na stopnjo tehnološke razvitosti družbe.

Brod na Muri v Ižakovcih

Brod na Muri

Brod predstavlja pomemben zaščitni znak sobivanja pomurskih ljudi z reko Muro. Obiščite Otok ljubezni in se popeljite z brodom čez reko Muro na prleško stran in nazaj.

Muzej na Otoku ljubezni v Ižakovcih

Büjraštvo na Muri

Še nedolgo nazaj je ljudem predstavljala nepredvidljivo naravno silo, ki so jo spoštovali in se je bali. Ko je poplavljala, je s seboj odnašala vse, kar ji je stopilo na pot: brodove, mline, hrano, življenja …

Tkalska delavnica

Tkalska delavnica

Tkalstvo je bilo poleg lončarstva najpomembnejša domača obrt in dejavnost v Sloveniji. Tehnika tkanja je univerzalna, razlikujejo se orodja in stroji, na katerih se dela.

Tulipani, Otok ljubezni v Ižakovcih

Tulipani

O imenu Otok ljubezni kroži kar nekaj ljudskih zgodb, najbolj priljubljena je tista, ki pravi, da je beltinska grofica Marija Zichy ob kopanju na otoku vedno dejala, da se človek ob obisku otoka vanj enostavno zaljubi.

Terme Banovci

V naši okolici

Obiščite tudi druge skrite kotičke v naši okolici. 

Delovni čas

April – november: vsak dan od 09.00 do 18.00 (v poletnem času do 20.00)
V zimskih mesecih (december, januar, februar, marec) sta prodajalna Tulipan in stalna razstava "Büjraštvo na reki Muri" zaprti. Ogled je možen po predhodni najavi.