TKANJE

Otok ljubezni

TULIPANI

Neokrnjena narava

Sprehod vzdolž Otoka ljubezni in prečkanja lesene kamnite ter z lesom obdelane brvi proti toku reke Mure v smeri sprehajalne poti proti Dokležovju ter smeri »koupanca«, popelje skozi gozd preko lesene brvi do prečudovitega ambienta, zaraslega s šestimi platanami in vmes posejanimi smrekami ter mladimi hrasti.

Tulipani

Postavitev dreves in njihova uvrstitev v prostor je bila prav gotovo narejena za določen namen.

Znano je, da je beltinska grofica Marija Zichy, ki je vladala temu področju, v tem okolju preživljala svoja samska leta.

Otok ljubezni, pešpot

Želite obiskati Otok ljubezni in njegovo neokrnjeno naravo ?

Vabljeni na ogled mlina in broda na Muri, spoznajte büjraše in büjraštvo, sprehodite se med tulipani in si oglejte tkalsko delavnico. Sprostite se v neokrnjeni naravi Otoka ljubezni.

Obiščite tulipane

Foto: Simon Škafar, www.simonskafar.com

Vez s preteklostjo

Vezi s preteklostjo dajejo življenjsko energijo naši identiteti.  Ohranjena znanja in spretnosti naših prednikov bogatijo našo sedanjost in prihodnost.

Dobrodošli med BÜJRAŠI

Ljudje so se spopadali z reko in jo zabüjrili. Iz büjranja se je razvil spoštovan poklic büjraš. Ime izhaja iz prekmurske besede büjr, kar pomeni približno to, kar v slovenščini jez.

Büjraški dnevi

Da spomin na nekdanje življenje ob Muri in na bogato narodno izročilo ne bi nikoli zbledel, se na Otoku ljubezni ob plavajočem mlinu vsako leto avgusta zberejo büjraši, mlinarji, predice, tkalke, lončarji, pletarji, brodarji, kmetje, ljudski godci ter pevci, da obiskovalcem pričarajo delček življenja preteklih dni.

Most na Otok ljubezni

Bi si ogledali tulipane ?

Vabljeni na obisk Otoka ljubezni v Ižakovcih.